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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  22/02/2014
Autor :  Bernal, R.Buenahora, J.Paullier, J.Maeso, D.Arboleya, J.Campelo, E.Falero, M.Núñez, S.Leoni, C.Vicente, E.Vilaró, F.Spina, W.Manzzioni, A.Rodríguez, G.Pereira, G.González, M.Giménez, G.
Título :  Hacia una agricultura responsable y sustentable
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Salto (Uruguay): INIA, 2009.
Páginas :  18 p
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 579)
Idioma :  Español
Thesagro :  AGRICULTURA.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/2014/1/13035160709111120.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/10/2018
Actualizado :  09/10/2018
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; SALAVERRY, S.; CHALKLING, D.
Afiliación :  MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO SALAVERRY, Sociedad Rural de Río Negro, Uruguay.; DONALD CHALKLING, Sociedad Rural de Río Negro, Uruguay.
Título :  Is it possible to obtain high standards of meat quality with entire young males?
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014.
Idioma :  Inglés
Contenido :  The aim of this study was to evaluate the effect of animal condition (entire or castrated) on animal performance and also on meat quality. Twenty Braford males, 12 months old (half castrated and half non castrated) were fed with grain for finishing purposes. Live weight evolution was registered each 15 days and 4 ultrasound measures were performed during the finishing period. All animals were slaughtered at 20 months old. Carcass pH, meat color and shear force were determined with 2 and 14 days of aging. Entire males reached 500 kg of live weight with 20 months old, but the castrated group did not. However, there were no differences between Treatments, in the fattening score. Meat quality traits did not show any difference between entire and castrated young animals, after 12 aging days.
Palabras claves :  BEEF; CASTRATED; ENTIRE; MEAT QUALITY.
Thesagro :  CALIDAD DE LA CARNE.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11394/1/del-campo-Icomst-2014.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102742 - 1PXIPC - DD
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